Submitted by WA Contents

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

China Architecture News - Nov 1, 2019 - 15:15   1129 views

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects has completed the interior of a co-working space in Shanghai, China. Called Mulin Cohension, Shanghai Jiantao Square, the project takes "multiple connections" as the design concept, aiming at connecting the relationship between people and space, space and space, and space and regional culture by ingenious spatial design and moving lines. 

In the era with popular entrepreneurship trend, the studio understands that more and more entrepreneurial teams prefer shared space as their office space, not only to reduce the cost of entrepreneurship, but more importantly, to get the multiple connections brought by sharing. 

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

"We hope that the entrepreneurial teams who work here can feel the delicacy and fun of design share, connect and have a good memory here in the way of their entrepreneurship," said the studio.

This project is located in Kingboard Square, Changning District, Shanghai, which is the core part of the airport business park. It is adjacent to the world's largest transportation hub, Shanghai Hongqiao Transportation Hub. It has superior geographical location and perfect transportation support.

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Throughout the project, the studio designed more than a dozen interesting punching spots and connected them with continuous walking lines. The entrance is the first design highlight, which we call it the entrepreneurship door. A semi-arch coffee acrylic board is used to form a unique sequence in the form of the opening page. 

The black wire-drawn metal arch at the end emphasizes the ritual sense of the entrance. With strong ritual significance, this entrance connects people with place and space instantaneously. It also implies that entrepreneurs entering here will open a new chapter in their lives.

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Entrance reception area

In the reception, the firm designed a multi-level open space. On both sides, the space is fixed with  youthful, light and fashionable color system, decorated with warm colors soft outfit. 

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Shuttle corridor

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Cultural dialect wall

Voice tube is a small gadget that have ever been in many people’s childhood. Through the addition of childlike elements, friends would come when they give the word after work. At this time, the partners, busying and lacking of communication, will become intimate because of this small trick.

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Pantry

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Childlike interest in the alley

Designers intentionally make the corridor as a meaningful space. With the use of modelling walls and the rendering of bright colors, corridors is no longer a small supporting role. If there is time, every passer-by can stop here and participate in designer's carefully designed games.

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Fitness horizontal bar

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Catharsis room

As an important part of the co-working space, multi-functional ladder area is where people communicate and distribute. In order to make the area more accessible, designers use wooden ladders and box elements to make the space more rhythmic.

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Multi-functional ladder recreation area

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Meeting room

The project has been completed and put into use in 2018. Recently, it has been nominated for the Office catagory of the 2019 WAF INSIDE Awards, the Co-working Spaces category of the 2019 WIN Awards and the Graphics & Wayfinding catagory of the 2019 FX Awards.

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Plan layout

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

Project facts

Project location: Shanghai, China

Project type: Interior design

Design area: 2,686 SQM

Design time: 2018.06

Construction time: 2018.09

Completion time: 2018.12.31

Owner company: Kingboard Properties, KWG Property HoldingLimited

Architect: GWP Architects

Chief designer: Guowei Zhang (John), Ping Wang

Design Team: Guowei Zhang (John), Ping Wang, Victor Ruan, Dana Liu, Jevon Cai, Wensson Luo, Rika Zhu  

All images courtesy of GWP Architects 

> via GWP Architects