Home >> Projects >> World Buildings

Prev HIGH SCHOOL IN CELAS VALLEY - COIMBRA  / Designed : 2006 / (Rating: 4,75) - (Page View: 3083)

Next
Voters / clcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclcclc more


Design intentions
THE PLOT IS A STEEP LONG VALLEY IN THE VERY CORE OF THE CITY, ALL GREEN AND YET UNEXPLORED _____________________________________________________________________A LINE GOES DOWN THE BOTTOM OF THE VALLEY WHERE IT SPREADS TO THE SIDE, PUSHING THE SCHOOL AWAYS FROM THE NEIGHBOURHOODS TO ITS VERY OWN ENVIRONMENT_______________________________________________THE PLAY WITH PATIOS AND THE VERY CLOSE CONNECTION TO THE GREEN OF THE VALLEY AND THE VIEWS TO ITS ENDS PROVIDE A BEAUTIFUL TRANQUILISING SCENARIO FOR A HIGH SCHOOL_________________________________________________________AROUND THE LONGER PATIO, ALL THE CLASSROOM AND SEMINAR ROOMS, TOGETHER WITH THE TALLER PATIO, THE AUDITORIUM, CAFE, AND ON ITS TOP, THE GYMNASIUM