WARNING - Your browser's javascript capabilities are disabled. Please check your browser's settings and enable javascript to get the best experience with WA Community.

The taller part rises out of a one- to-two storey plinth zone that has incised outdoor areas and private patios, and is shifted back from the lower, differentiated block edge. The freestanding elements are articulated by stepping, incisions and the individual projecting verandas. This concept offers residents and neighbours, despite the high density, quality outdoor space, views outside and through the development, and sunlight. The principle of the floor plans is based on a simple modular system that allows different floor plan types to be places alongside each other. Each dwelling has a private outdoor space with an area of at least 8 m². A children’s day-care centre, as well as a large variety of communal outdoor areas with different qualities and types of organisation such as vegetable gardens, lawns to lie upon, sauna at roof level, children’s play areas and introverted loggias (vertical gardens) enrich this oasis for living.
2005
2008
250 apartments with floor areas ranging between 50 and 150 m² Every apartment has a private outdoor space and an underground car-parking space. Total usable floor area including children’s day-care centre: ca. 22.000 m²
Rüdiger Lainer + Partner Architekten ZT GmbH Rüdiger Lainer, Oliver Sterl assistance architect: Andrea Grassmugg (project manager) Stephan Klammer, Florentine Helmcke, Miriam Schneider colour scheme: Oskar Putz
Uploaded February 15, 2010 - 16:42 / Updated February 15, 2010 - 16:43
Photographer : Hubert Dimko
Photographer : Hubert Dimko
Photographer : Hubert Dimko
Photographer : Hubert Dimko
Photographer : Hubert Dimko
Photographer : Michael Hierner
Photographer : Hubert Dimko
Photographer : Hubert Dimko

Rated 11 times

Other Projects by Ruediger Lainer