WARNING - Your browser's javascript capabilities are disabled. Please check your browser's settings and enable javascript to get the best experience with WA Community.

A concrete box is buried on site in order to obtain more privacy in the public spaces. The crystal façade on the south side allows light to enter during all day providing different degrees of luminosity. The empty space in one-and-half-height changes when one start to descend. The kitchen countertop emerges from the stair steps and faces the dinning room and the end of a more intimate and dim living room. A corridor begins in the access and is placed above the cupboard before reaching the bedroom, which floats over the empty space crossing the crystal façade, and flies towards the garden looking for the view of the sweetgum-tree on the west. The bedroom splits itself from the edge generating a strip of light that descends all the way to the living room. All the spaces are connected to the garden but with different hues of light. The walls and the concrete ceiling enhance the feeling of protection. Our experience of intimacy is improved by the depth, by the concrete, and by the light.
2006
2007
Uploaded January 07, 2009 - 20:43 / Updated January 07, 2009 - 23:36
Photographer : Maricarmen Chavez
Photographer : Maricarmen Chavez
Photographer : Maricarmen Chavez
Photographer : Maricarmen Chavez
Photographer : Maricarmen Chavez
Photographer : Maricarmen Chavez
Photographer : Maricarmen Chavez

Favorited 4 times

Rated 28 times

Other Projects by Alfonso Jimenez

Jardin de Zagreb
Jardin de Zagreb
Mexico