WARNING - Your browser's javascript capabilities are disabled. Please check your browser's settings and enable javascript to get the best experience with WA Community.

Description

The building is shaped like a star resembling the pathways of the forrest that surrounds it and used to be the hunting grounds for the king. The buildiong is a lifted landscape creating a series of panoramic rooms in a hill. The green roof becomes part of the forrest floor creating a building that becomes one with the forrest. The visitors centre hold learning facilities, labs, cafe, residence, exhibition areas and workshop. It is a zero energy building that draws on the natural sustainable aspects of the forrest.

Designed

2009

Technical data

Project: Visitors centre Type: Comission Client: Skov & Naturstyrelsen Collab: COWI Site: Harskoven, Copenhagen Size: 1000 sqm

Project team

Sinus Lynge, Tue Hesselberg Foged, Jakob Nørbjeg Madsen, Marcin Kropidlo, Josephine Giller, Søren Martinussen, Tina Lund Højgaard

/

Favorited 2 times

Rated 9 times

Other Projects by EFFEKT

Gadeokdo Zero Carbon Island

Tue Hesselberg Foged

Korea, South

Winners

Outdoor Concert Stage

Tue Hesselberg Foged

Denmark

Estonian Academy of Arts

Tue Hesselberg Foged

Estonia

Winners