If you are a registered member of World Architecture Community, please sign-in now or sign-up to take advantage of membership benefits - it's FREE! Please click here to learn more about the different membership programs.


After its reconstruction, the main entrance of the building has been moved to the northern leading bridge. From there we get to the new, large courtrooms. On the ground floor there is a registrar, a garage and mechanical engineering rooms. With the establishment of ramps free movement has been ensured. The building mass consists of four separate cubes. The mass formation is characterised by its closed and reserved nature that is softened by the irregular arrangement of the windows and the skylights. While the window openings appear in the northern and western sides of the building, the skylights break up the roof levels of the fifth facade and provide the courtrooms with natural light. The facade tiles are sawn Kanfanar stone cover. On the low-arching roof surfaces we have used the extant stone tiles placing them dry and discontinuously. The link between the two buildings is constituted by the glassed-in bridge. On the eastern final wall closed stone blocks have been lined up, their surfaces covered with mine-edge stone. The Kanfanar stone cover has been used in the interior of the building as well, in this way emphasizing the courtroom entrances. Beside stone and glass, we have used oak and white plasterboard surfaces as well. The entire ceiling of the hall and the board-room is illuminated with neutral plastic lighting.





Project team

Architecture: József Koller /Head Designer/, László Csatai Jr., Zoltán Bánfalvi, Zsófia Fehér interior designer: László Rádóczy, Zsolt Tolnai structural engineer: József Maros, András Kis-Bogdán sanitary installations, mechanical ventilation: Zsolt Eördögh, Krisztián Jermás electrical installations: Attila Anka, István Kellényi

WA Award

The High Court of Justice and the Law Courts of the cit... by Jozsef Koller in Hungary won the WA Award Cycle 7. Please find below the WA Award poster for this project.

Downloaded 158 times.


Other Projects by Jozsef Koller

Villa Karapancsa

Jozsef Koller


Secondary School in Szigetvar

Jozsef Koller


Villa in the Panorama Street:

Jozsef Koller