WARNING - Your browser's javascript capabilities are disabled. Please check your browser's settings and enable javascript to get the best experience with WA Community.

Description

A canteen building for a charitable hospital at Bangalore. Idea was to open the canteen to the green surroundings. Also to keep the costs down. Exiting trees were saved and courtyards introduced. By doing this we got natural light and ventilation throughout the day.This has helped them to avoid using Lights and Fans,which has inturn helped them save evergy and costs. The most important thing is that the doctors love the place ,because it gives them a serene break amongst the greenery from their hectic schedule of saving lives.....

Designed

2006

Completed

2007

WA Award

Canteen building for Baptist hospital by Shailendra Arbole in India won the WA Award Cycle 4. Please find below the WA Award poster for this project.

poster
Downloaded 159 times.

/
Image Credit: Shailendra Arbole
Image Credit: Shailendra Arbole
Image Credit: shailendra arbole
Image Credit: shailendra arbole
Image Credit: shailendra arbole
Image Credit: shailendra arbole
Image Credit: shailendra arbole

Other Projects by Shailendra Arbole

Bike Cafe

Shailendra Arbole

India

Farmhouse in the fields

Shailendra Arbole

India

SPOCO school

Shailendra Arbole

India

Farmhouse on a hill

Shailendra Arbole

India

weekend home

Shailendra Arbole

India

BEEJ BHAVAN

Shailendra Arbole

India