WARNING - Your browser's javascript capabilities are disabled. Please check your browser's settings and enable javascript to get the best experience with WA Community.

Description

It was considered that the choices had to be in dialogue with the oblong of the plot and the blind middle wall and so the actions should have been consciously in combination with these basic characteristics. A passage up to the back of the plot pierces the narrow façade from the road and being tangent to the middle wall makes the access to the back yard, to the living spaces but also to the entrance. Simultaneously the passage is able to function as small open sitting place. The internal circulations, horizontally and vertically, are led parallel to the passage, which they also extend. The spaces acquire transparency and including the linear indoor and outdoor circulations, create indirectly the sense of the introversion. The process of the total volume in units attempts the amusement of strict linearity of the choices and gives scale to the work and the space. Emphasis is given also to the transparency of the internal vertical circulations.

Designed

1996

Completed

2007

Project team

Architects: Eleftheria Serghidou, Vasilis Pashiourtides Structural engineering: Nicos Kalathas, George Demetriades

/
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Christos Papantoniou
Image Credit: Vasilis Pashiourtides
Image Credit: Christos Papantoniou

Other Projects by ARMON Choros Architektonikis

DASOUPOLIS LYCEUM SCHOOL (architectural competition entry)

Vasilis Pashiourtides

Cyprus

COMPETITION FOR THE STUDENT’S RESIDENCE IN NICOSIA

Vasilis Pashiourtides

Cyprus

Aristokyprou Street Residence in Nicosia

Vasilis Pashiourtides

Cyprus