Interior Design News

FLOW Architecture carves out old Victorian house in London and brings light with fluid interventions

WA Contents • Nov 12, 2019 • 931

FLOW Architecture carves out old Victorian house in London and brings light with fluid interventions

A series of artistic interventions bring light and open up the structure to outside in a natural way in Kensington in London, designed by London-based architecture studio FLOW Architecture with Magrits.

Named Light Falls, the design team has extensively redeveloped a Victorian terraced house on a leafy and quiet road in Kensington, London.

The project consists of the practically complete demolition and reconstruction of the existing dwelling — a large four-storey end-of-terrace house, originally built in 1851 — together with the addition of a basement and a double-height rear-extension.

Challenging the traditional way of inhabiting historical housing, the project responds to the needs of a family dissatisf (...)

X+Living elevates consumer's tea-drinking experience with mountain-shaped display cabinets

WA Contents • Nov 8, 2019 • 1134

X+Living elevates consumer's tea-drinking experience with mountain-shaped display cabinets

Shanghai-based design studio X+Living has created a fluid and intriguing store for a renowned green tea brand Zhuyeqing in Chengdu, China, the designers suspended and put a series of mountain-shaped display cabinets to elevate the sensorial experience of the customers for drinking tea.

Named Zhuyeqing Greentea Flagship Store, the 96-square-metre store is presented in a new design but attractive style. "Brand physical store has experienced the change from traditional store design based on products and services to pursuit of diverse design with visual interaction," according to the designers.

"However, there are still many possibilities for consumer experience exploration. Drinking tea requires both a favourable environment an (...)

Mirror Studio completes Cercle Restaurant in Barcelona with smooth lines and soft colors

WA Contents • Nov 8, 2019 • 807

Mirror Studio completes Cercle Restaurant in Barcelona with smooth lines and soft colors

Spanish design practice Mirror Studio has completed the Cercle Restaurant in Barcelona with smooth lines and soft colors, creating a mystic atmosphere within this tiny space.

The Cercle has been designed as a tapas bar restaurant in the heart of the Eixample district. The studio tried to achieve the circular shape as a leitmotif in the project and a careful selection of the materials palette with the collaboration of Matter Barcelona.

Mirror Studio, led by the couple of Pol Angrill and Cristina Aliende, used neutrals, and blue mediterranean colours, including various types of plants. The walls were paired with real brick, retro illuminated ceilings, industrial panelled metals and a casual cool cat paint on the wall. The restau (...)

Studio O+A transforms old library for the digital age by incorporating working and socializing spaces

WA Contents • Nov 7, 2019 • 797

Studio O+A transforms old library for the digital age by incorporating working and socializing spaces

San Francisco-based architecture practice Studio O+A has transformed an old library at the Stevenson School in Pebble Beach, California into a new library space meeting the needs of today's digital age.

By adding new partitions for sitting and chatting, as well as new tables for eating and desks for study, and new stadium seatings for socializing, the studio created a very compact space and presented a new type of library where everything can be solved together.

Because the space and furniture may be adapted to multiple uses, teachers now use the library for special presentations or classes away from the classroom.

Named Stevenson School, Studio O+A’s aim was to bring the library as a physical space into ali (...)

Studio DOTCOF creates cave-like interior spaces for a beauty salon in Shanghai

WA Contents • Nov 6, 2019 • 693

Studio DOTCOF creates cave-like interior spaces for a beauty salon in Shanghai

Shanghai-based architecture and design practice Studio DOTCOF has created a series of cave-like interior spaces for a beauty salon in Shanghai, China.

Called Natural Beauty Salon, the 170-square-metre beauty salon has been designed as a renovation project. The designers designed closed and intimate spaces various in size and materials, corresponding to developing levels of privacy.

"Our client owns a hair salon originally, located at a corner of a busy crossroad. For some business reasons, client wants to change this shop into a beauty salon," said Studio DOTCOF.

"It couldn't be better that a street frontage shop to be used as hair salon, but the problem occurs if we want to change it into a beauty salon."
(...)

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

WA Contents • Nov 1, 2019 • 1052

GWP Architects completes the interior of a co-working space in Shanghai

GWP Architects has completed the interior of a co-working space in Shanghai, China. Called Mulin Cohension, Shanghai Jiantao Square, the project takes "multiple connections" as the design concept, aiming at connecting the relationship between people and space, space and space, and space and regional culture by ingenious spatial design and moving lines.

In the era with popular entrepreneurship trend, the studio understands that more and more entrepreneurial teams prefer shared space as their office space, not only to reduce the cost of entrepreneurship, but more importantly, to get the multiple connections brought by sharing.

"We hope that the entrepreneurial teams who work here can feel the delicacy and fun of design share, (...)

Sò Studio combines metallic and pinkish-colored interior for Beijing store

WA Contents • Oct 31, 2019 • 1075

Sò Studio combines metallic and pinkish-colored interior for Beijing store

Shanghai-based architecture and interior design practice Sò Studio has created a floating box for the interior of a store in Beijing, China. Named THE BEAST BEIJING Taikoo Li store, the new store acts like a floating box in the air by integrating different hues of pinks, oranges and yellows, creating its own facade without effortless.

Located on Chaoyang District, Beijing, the facade of the 245-square-metre store is inspired by American Hard Edge artist Josef Albers. Extracting the expressions in his work, exploring the subtle relationship between color and styling. The store has been designed for two different brands, and combined in a unique volume and hierarchy.

"The progressive color relationship between the two si (...)

Atelier Nuno Architects suspends tubular aluminum panels from the ceiling of a lobby in Hong Kong

WA Contents • Oct 30, 2019 • 924

Atelier Nuno Architects suspends tubular aluminum panels from the ceiling of a lobby in Hong Kong

Several tubular aluminum panels are suspended from the main lobby of the University of Hong Kong Li Ka Shing Faculty of Medicine to be part of the nature and play with natural light inside.

Designed by Hong kong-based architecture practice Atelier Nuno Architects, when the architects were commissioned to renovate the main lobby of the University of Hong Kong Li Ka Shing Faculty of Medicine, they saw an opportunity to bring people together on campus and to encourage new ways of relating to the environment, inside and out.

Named HKU Li Ka Shing Faculty of Medicine Main Lobby, several hanged tubular volumes welcome students, while creating their own pattern and wavy landscape on the ceiling.

It is quite an unusual atmosph (...)

Waterfrom Design's Aqua Health Clinic features blue-toned various volumes as performative objects

WA Contents • Oct 30, 2019 • 1208

Waterfrom Design's Aqua Health Clinic features blue-toned various volumes as performative objects

Taipei and Shanghai-based design studio Waterfrom Design has completed a new health clinic in Beijing, China, creating a blue sea of various volumes that elevate the physical engagement and soul of the visitors.

Called Aqua Health Clinic, the 280-square-metre space includes a reception area, display area, waiting area, skin detection area, facial care area, toilet, hair care area, bodycare area, TCM clinic, bar, staff area and storage. The designers described the project as "exhibition of frozen time".

The design aims to twist the impression of traditional Chinese medicine into a new more contemporary and technological way.

"Our goal is to enable visitors receiving the diagnosis and treatment of traditional Chinese m (...)

Towodesign uses metallic colors and golden pieces to create a retro atmosphere for this health store

WA Contents • Oct 30, 2019 • 642

Towodesign uses metallic colors and golden pieces to create a retro atmosphere for this health store

Shanghai-based design practice Towodesign has used metallic colors, golden pieces, bright lines and striking color-palette to create a retro atmosphere for this health store in Shanghai, China.

Named YUAN Space, the 800-square-metre space is located at the seventh floor of a building on Nanjing West Road, Shanghai, China. Rather than forming a traditional health store, the designers wanted to create a "space-time tunnel" by using different themes for each space organization featuring different colors and materials.

Entrance

With consumption upgrade in China driving iteration of commercial scenes, Towodesign, a Chinese design studio which excels at reorganizing spaces in a balanced and coordinated manner, created a uniq (...)